Ima se, može se: 91 tisuća radnika Mercedesa dobit će do 7300 eura bonusa

Foto: Mercedes

MERCEDES je objavio kako se, na temelju preliminarnih rezultata za financijsku godinu 2023. objavljenih danas, očekuje da će zaposlenici koji ispunjavaju uvjete dobiti bonus udjela u dobiti do 7.300 eura. U znak zahvale za njihov učinak i angažman tijekom protekle godine, Mercedes-Benz ponovno dijeli uspjeh tvrtke sa svojim zaposlenicima.

Bonus dolazi uz plaću za travanj

Visina udjela u dobiti neovisna je o platnom razredu, a konačni iznos ovisi o utvrđivanju finalnih rezultata za prošlu financijsku godinu u ožujku 2024. Shema podjele dobiti dobrovoljna je naknada koju nudi tvrtka, a oko 91.000 kvalificiranih zaposlenika u Njemačkoj primit će je uz plaću za travanj 2024.

"Prošle su godine naši zaposlenici još jednom pokazali u izazovnom okruženju da se tvrtka može osloniti na njih. U znak zahvalnosti za iznimne performanse i visoku fleksibilnost koju su naši kolege pokazali u 2023., njihova će iznimna predanost ponovno biti počašćena bonusom za sudjelovanje u dobiti za koji se očekuje da će biti rekordan iznos.

Nagrada za predanost i naporan rad

Uspješan bonus za sudjelovanje u dobiti ne nagrađuje samo predanost i naporan rad naših zaposlenika, već i njihovu lojalnost i odlučnost da svladaju izazove i postignu ciljeve." rekao je Ergun Lümali, predsjednik Glavnog radničkog vijeća Mercedes-Benz Group AG.

Zaposlenici s tarifnom ljestvicom u Mercedes-Benzu imaju koristi od podjele dobiti od 1997. Za financijsku godinu 2022. zaposlenici koji ispunjavaju uvjete već su primili bonuse do maksimalnog iznosa od 7.300 eura.
 

Pročitajte više