Karlovački Quattro River Rally najavljuje dolazak svjetske WRC elite

Foto: Mario Pavlović

PREDSTOJEĆEG vikenda u Karlovcu otvara se hrvatska reli sezona kao uvertira u Rally Croatia, koji će se održati od 18. do 21. travnja. Quattro River Rally u svom će trećem izdanju okupiti impresivnih 96 posada, što je dvostruko veći broj sudionika u odnosu na prvo izdanje relija.

Auto klub Delta, organizator relija, složio je itinerer koji, izuzmemo li "krug" ulicama Karlovca, pred natjecatelje stavlja potpuno nove izazove.

Novi brzinci

"Najveća novost je brzinac od Kukača do Donjeg Primišlja dug 11 km pod imenom Tounjčica koji se vozi u subotu u oba smjera. Istog dana na programu je ispit u Slunju koji smo neznatno skratili i također se vozi u oba smjera, a završna nedjeljna etapa donosi nam standardan krug s tri brzinca koji su dio i WRC priče, ali ove godine vozimo ih u kontra smjeru", pojasnio je ukratko rutu ovogodišnje utrke Vladimir Golub, predsjednik organizacijskog odbora i AK Delte.

Ceremonijalni start zakazan je za subotu u 13 sati ispred Sportske dvorane Mladost u Karlovcu, a dva sata kasnije posade kreću u borbu sa štopericom. Pred njima je u dva dana 12 brzinskih ispita ukupne dužine 91 km, a tko je bio najbolji, saznat ćemo u nedjelju oko 16 sati na ciljnoj rampi u Karlovcu. 

Sudionici iz 18 zemalja

Najmlađi hrvatski reli nastao je kao uvertira hrvatske WRC utrke, a u vrlo kratkom roku pretvorio se u zasebnu priču koja je ove godine privukla sudionike iz čak 18 zemalja. 
Među njima je i prošlogodišnji pobjednik Nikolay Gryazin, koji ove godine vozi Citroen C3 Rally2, a jedan od rivala bit će mu i Pepe Lopez u Škodi Fabiji RS Rally2, koji ga je ove godine nadmašio u borbi za drugo mjesto u WRC2 klasi na reliju Monte Carlo. 

Uz njih, jedan od favorita je i Lauri Joona, a svoju prigodu u najsnažnijoj klasi tražit će Antal Kovacs, Daniel Mayer, Manuel Koessler i Markus Steinbock. Hrvatske snage na ovogodišnjem Quattro River Rallyju predvodi Viliam Prodan u Ford Fiesti Rally3.

"Uz ovaj rekordni broj prijava koji nas je razveselio, ali i dao dodatnih briga, izdvojio bih brojku od 43 hrvatske posade. Lani smo ih imali 36 i broj se penje što jedan od znakova uspona relijaške scene u Hrvatskoj",  istaknuo je Vladimir Golub. 

Uz rekordan broj natjecatelja koji jamče neizvjesno i uzbudljivo natjecanje, očekuje se i brojna publika, čemu bi trebala pogodovati i dobra vremenska prognoza za vikend – sunčano s temperaturama iznad 20 stupnjeva.

Pročitajte više