Lamborghini Gallardo u specijalnom izdanju

TALIJANSKI je proizvođač superautomobila predstavio novu izvedbu modela Gallarda Spyder, a u osnovi je riječ o Superleggera verziji ovog beskompromisnog kabrioleta. Ipak, novitet nije ponio poznati nastavak već mu je službeno ime Lamborghini Gallardo LP 570-4 Spyder Performante.

Što se samih tehničkih podataka tiče, model je 65 kg lakši od standardnog, pa mu ukupna masa iznosi 1.485 kg. Smanjivanje mase je postignuto povećanom upotrebom ugljičnih vlakana i drugih kompozitnih materijala, izvana i iznutra. Tako su ugljična vlakna upotrijebljena za izradu krova, difuzora, stražnjeg spojlera i nekih dijelova podvozja kao i za vrata, sjedala te pojedine ostale dijelove.

Izmjene stylinga i aerodinamičkih svojstava prednjeg kraja poboljšavaju hlađenje i performanse, dok je stražnji difuzor redizajniran iz istih razloga. Kočnice su također dorađene, a lagani 19-colni lakometalni naplatci su opremljeni Pirellijevim P Zero Corsa gumama.

Na kraju još dodajmo i kako 5,2-litreni V10 razvija 570 KS, a dorade su, zajedno s ostalim navedenim izmjenama, pored smanjivanja vremena potrebnog za ubrzanje do 100 km/h (3,9 sekundi) dovele i do smanjivanja potrošnje goriva, a time i štetnih emisija.

Pročitajte više