Zbog ovog auta Musk je osobno intervenirao u cijenu Modela S

Foto: Lucid Motors

NAKON što je Lucid objavio cijenu ulazne izvedbe svog limuzinskog modela nismo trebali dugo čekati na odgovor iz Tesle. 

A priča otprilike ide ovako. Početkom 2020. godine Tesla Model S kao najstarije ime u Teslinoj gami drži cijenu i dalje na visokoj razini, a u odnosu na godine prije auto nudi novosti u domeni dosega koji je u kratkom razdoblju gotovo udvostručen. 

>> Tesla killer je konačno stigao, je li doista bolji?

U svibnju je Tesla Model S prvi put drastično pojeftinila, i to za oko 8000 dolara. Pomoglo je utoliko što je usprkos drastičnom rastu potražnje za manjim modelima, najviše za modelom Y, prodaja ove Tesle zadržana na konstantnoj razini. Sa 139.300 isporuka u zadnjem kvartalu Tesla Motors je stigao do vlastitog rekorda, i to u ovim izazovnim vremenima. 

A onda početkom tjedna dolazi Lucid i objavljuje kako najjeftiniji Air više ne stoji 95.000, nego tek 77.400 USD, odnosno 69.900 USD nakon što se uračuna poticaj. Za Teslu poticaja više nema, a cijena je za oko 2000 USD veća, odnosno iznosi 71.990 USD nakon zadnjeg smanjenja od 3000 USD. I pritom je Lucidov model snažniji (480+KS) i s većim dosegom (650 km), a mnogi će reći i vizualno kudikamo uspješniji.

 

Sada se u sve ubacio Elon Musk i donio odluku. Cijena Modela S još pada i iznosi 69.420 USD, odnosno manje no što stoji Lucid. Hoće li sve tu stati zasad ili treba očekivati odgovor s druge strane teško je reći. Ali svakako bit će zanimljivo vidjeti što će se dešavati u ovom doista dinamičnom segmentu. Ponovimo još jednom, samo prije nekoliko mjeseci Model S je imao cijenu od 79.990 USD.

Pročitajte više