Mercedes C klase Coupe: Pretpremijerno lansiranje

MERCEDES je objavio prve službene fotografije i podatke o novom modelu u svojoj ponudi koji će široj javnosti prvi put biti predstavljen na ženevskom auto salonu. Riječ je o coupe izvedbi C klase koja se dizajnom i tehničkim karakteristikama temelji na osvježenoj verziji limuzinskog modela.

Nasljednik je modela CLK, a izravno će konkurirati BMW-ovoj seriji 3 Coupe te Audijevom A5 i. Kao što s enagađalo, u trenutnoj generaciji neće biti dostupna cabrio verzija, već će Mercedes istu predstaviti u potpuno novom izdanju modela.

Prednji kraj automobila gotovo u potpunosti odgovara limuzinskom modelu, a pojedini dijelovi interijera su preuzeti iz tog, ali i drugih modela, poput primjerice upravljača koji dolazi iz novog CLS-a. Dimenzijama Coupe u osnovi odgovara limuzini, no linija krova je snižena za 41 mm.

U Mercedesu se uzdaju kako će kupci prepoznati visoku kvalitetu izrade i vrhunske materijale koji čine interijer ovog automobila. Inače u unutrašnjost mogu smjestiti četiri osobe, a dodatni će prostor, po potrebi, omogućiti preklopiva stražnja klupa. Inače, Coupe je zadržao istu zapreminu prtljažnika od 450 litara.

Ljubiteljima tehnike će se svidjeti veći središnji zaslon i 3D satelitska navigacija kao i činjenica da putem istog moguće pristupiti Internetu. Već je uobičajeno da svi Mercedesovi modeli obiluju naprednom sigurnosnom opremom, pa je tako slučaj i s ovim automobilom.

Vrh motorizacije će činiti novi benzinski V6 u modelu C350 CGI koji će razvijati sangu od 305 KS i maksimalni okretni moment od 370 Nm. Najekonomičniji će biti C220 CDI snage 170 KS s prosječnom potrošnjom od 4,4 l/100 km i emisijom ugljičnog dioksida od 117 g/km.

U ponudi će se još nalaziti ulazni C180 (160 KS), C250 CDI (200 KS) i C250 CGI (200 KS). AMG izvedba bi na tržište trebala stići krajem godine, vjerojatno nakon premijere u New Yorku. Taj bi model trebao pokretati novi 5,5-litreni V8 bi-turbo, dok će limuzina ostati pri starom 6.2 V8.

Svi modeli su opremljeni stop-start sustavom, a u ponudi je uz 6-stupanjski ručni i opcijski 7G-Tronic-Plus automatski mjenjač. O cijenama i terminu dolaska na naše tržište drugom prilikom.

Pročitajte više