Mladić iz Dalmacije: Kaznili su me s 1000 eura, a imam 50 svjedoka da to nisam bio ja

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tri obvezna prekršajna naloga zbog počinjenih prometnih prekršaja na svoju adresu u Igranima od Policijske postaje Makarska dobio je 30-godišnji Izidor Lulić. Poslane su mu i tri uplatnice za plaćanje novčanih kazni od ukupno 949.81 eura te tri uplatnice za troškove utvrđivanja prekršaja od 39.81 eura.

Dvije kazne su od po 390 eura i treća za nenošenje zaštitne kacige iznosi 130 eura. Kako je navedeno u prekršajnim nalozima, Lulić je kriv jer je 19. travnja u 14.45 u Igranima kao vozač vozila L3 marke SYM upravljao vozilom A2 kategorije koja nije upisana u njegovu vozačku dozvolu, nije zaustavio vozilo na naredbe policijskog službenika pored pločice ‘‘Stop -policija‘‘ i prilikom vožnje motocikla nije nosio zaštitnu kacigu, piše Slobodna Dalmacija.

Lulić tvrdi da je tog dana u 14.45 bio na poslu u podgorskom hotelu "Medora", gdje radi kao voditelj restorana i to svakog dana od 8 do 15.30, za što, kako kaže, ima najmanje 50 svjedoka među kojima i svoju šeficu, ali i otisak prsta uz pomoć kojeg ulazi u hotel, kao i nadzorne kamere hotela.

Kaže i da ima samo vozačku B kategorije. "Terete me da sam vozio motocikl bez vozačke dozvole, bježao policiji i da nisam imao kacigu za vrijeme vožnje u 14.45, kada sam bio na poslu, što može potvrditi i najmanje 50 kolega i gostiju, ali i nadzorne kamere hotela, kao i otisak mog prsta kojim se registriram čim dođem u hotel", rekao je za Slobodnu Dalmaciju.

Policija: Vozač motocikla se odbio zaustaviti, okrenuo se i pobjegao

"Možemo Vas izvijestiti kako je dana 19. travnja 2024. godine oko 14.45 u mjestu Igrane neposrednim opažanjem policijskih službenika uočen vozač motocikla (30-godišnjak osobno poznat policijskim službenicima) bez zaštitne kacige.

S obzirom na uočeni prekršaj policijski službenici koristeći palicu "STOP POLICIJA“ izdaju zapovijed vozaču da se zaustavi, pri čemu vozač motocikla odbija postupiti po zapovijedi, već se naglo polukružno okreće i bježi u suprotnom pravcu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je kako 30-godišnjak nema potrebnu kategoriju za upravljanje spomenuti motociklom.

Zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanih u čl. 32. st. 4, čl. 114. st. 3 i čl. 223. st. 3 Zakona o sigurnosti prometa na cestama 30-godišnjaku su izdani obvezni prekršajni nalozi na koje je on uložio prigovore, a koji će biti dostavljeni nadležnom prekršajnom sudu na konačnu odluku", odgovorili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske na upit.

Pročitajte više