Mercedes ML63 AMG: Monstrum po američkom ukusu

MERCEDES je objavio prve fotografije AMG izvedbe nove M klase koja će debitirati na auto salonu u Los Angelesu ovog tjedna.

Riječ je o modelu ML 63 AMG kojega će umjesto dosadašnjeg 6.2 V8 pokretati 5,5-litreni V8 bi-turbo snage 525 KS i najvećeg okretnog momenta od 700 Nm. U tzv. performance paketu snaga i moment rastu na 558 KS i 760 Nm.

Sve ovo će ML 63 AMG učiniti pravim trkačem. Najveća brzina je ograničena na 250 km/h, sprint do 100 km/h traje svega 4,8 sekundi, odnosno oko 4,7 u spomenutom Performance paketu. U potonjem slučaju limitator najveće brzine je pomaknut na 280 km/h.

Zahvaljujući dijeti koja je rezultirala redukcijom mase automobila za oko 40 kilograma te raznim tehničkim mjerama poput pomodnog stop-start upravljanja i novog sustava izravnog ubrizgavanja goriva te 7-stupanjskog automatskog mjenjača ML 63 AMG će u prosjeku trošiti oko 11,8 l/100 km i ostvarivati prosječnu emisiju ugljičnog dioksida od 276 g/km. U svakom slučaju to je značajno unaprjeđenje u odnosu na prethodnika.

Stabilnost i sigurnost automobila će biti povećani ugradnjom novih sigurnosnih sustava, dok bi oprema općenito trebala biti bogatija. Model na tržište stiže početkom iduće godine, a cijene još uvijek nisu poznate.

Pročitajte više