Musk uskoro otvara prvi tunel za javnost

Foto: The Boring Company

ELON Musk je na društvenim mrežama potvrdio kako će uskoro za javnost biti otvoren prvi tunel u kojem će svi zainteresirani iskusiti prijevoz budućnosti.

Muskova vizija ultrabrzog prijevoza uključuje tunele, a prvi od njih bit će otvoren već u prosincu. Točnije, to će se dogoditi 10. prosinca kada će javnosti biti prikazan testni tunel u Hawthorneu u Kaliforniji.

Radi se o tunelu ukupne duljine tek 3,2 km koji povezuje parkiralište SpaceX-a i ide do 120. ulice. Tunel je izgrađen u svrhu istraživanja i razvoja, a sada će se od 11. prosinca svi zainteresirani moći iz prve ruke upoznati s ovim inovativnim sustavom prijevoza poznatim pod imenom Loop. Vožnja se zasniva na autonomnim kapsulama kapaciteta do 16 putnika koje putuju na šinama i kreću se brzinom do 250 km/h. Tu je i Loop Lift koji podiže i spušta ta vozila, a zanimljivo je što se za ovo iskustvo vožnje neće morati ništa platiti.

Boring Company planira Chicago Express Loop koji bi povezivao centar grada i zračnu luku O'Hare, a put bi trajao tek 12 minuta.

Pročitajte više