Najatraktivniji Peugeotovi modeli dobili novi plug-in hibridni pogon

Foto: Peugeot

PEUGEOT na svojem putu elektrifikacije predstavlja novi hibridni pogonski sklop koji će nuditi na svojim najatraktivnijim modelima.

Naravno, u pitanju su 3008, jedan od najzanimljivijih crossovera na tržištu, te 508, prvi nenjemački coupe s četiri vrata i po mnogima najzanimljiviji europski novitet u protekloj sezoni. Za njih su predviđeni novi HYBRID i HYBRID4 pogoni, a na cesti ćemo ih vidjeti kroz nešto manje od godinu dana.

Peugeotov hibridni pogonski sklop ima brojne mogućnosti prilagodbe. Osim opcije pogona na sve kotače te vožnje u ZEV čisto električnom modu, pogon će nuditi izrazitu dinamiku u Sport načinu rada, ali i optimizirati potrošnju u eko programima. Zasad je poznato da su predviđena četiri načina vožnje te dvije izvedbe snage, od 225 i 300 KS.

Pogon kombinira 1.6 pureTech benzinski motor, sada sa 180 KS, odnosno 200 KS kod Hybrid4 pogona. Usuglašen je s novim automatskim mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa (e-EAT8) te elektromotorom snage 110 KS. Ispod sjedala je ugrađena Li-ion baterija kapaciteta 11,8 kWh, odnosno 13,2 kWh kod izvedbe s pogonom na sve kotače. U električnom modu Peugeoti će voziti do 50 km prema WLTP-u, uz maksimalac do 135 km/h.

Za potpuno punjenje potrebno je od 7 sati sa standardnom utičnicom do manje od 105 minuta s Wallbox sustavom punjenja (32 A).

Recimo i kako će 3008 Hybrid4 s benzincem od 200 KS i dva elektromotora od 110 KS uhvatiti 100 km/h za 6,5 sekundi, dok će 508 biti u ponudi samo s Hybrid izdanjem i prednjim pogonom.

 

Pročitajte više