Nova Toyota Corolla Cross stigla na hrvatsko tržište, start na 260.200 kuna

Foto: Toyota

TOYOTA je na hrvatskom tržištu dobila novi jaki adut, SUV model C segmenta koji zaokružuje ponudu obitelji najprodavanijeg modela na svijetu - Corolle. 

Corolla kao najpoznatiji i nakon nesalomljivih terenaca najcjenjeniji model Toyote prvi put dobiva SUV inačicu koja će se smjestiti između manjeg i razigranijeg C-HR te većeg RAV4. Očekivanja su velika, čak i na krizom pogođenom hrvatskom tržištu, za koje je već sada rezervirano 280 primjeraka u sljedećoj godini. 

Iza prepoznatljivog dizajna Toyota se potrudila ugraditi sve ono tržišno najzanimljivije što se može ponuditi. Pazilo se na detalje, pa su tako hibridni pogoni agilniji, ali istovremeno štedljiviji i u vožnji daleko ugodniji. Tu prije svega mislimo na reduciranu buku benzinskog motora, ali i na osjetno bolje performanse. 

 

CorollaCross Specification by Index.hr on Scribd

Kupci će moći birati između dva hibridna sklopa, slabijeg s 1.8 benzincem koji će biti dostupan tek polovinom sljedeće godine, te jačeg s 2.0 benzincem, sinergijskim učinkom od 197 KS i dostupnim pogonom na sve kotače.

Kod potonje izvedbe govorimo o dva pridružena elektromotora gdje prednji daje 111 KS, a stražnji 40 KS - baš da vas iskopa iz blata ili snijega. 

Prepoznatljiv vanjski izgled kombinira viđeno na prvoj električnoj Toyoti (BZ4X), ali i na RAV4, jednom od najuspješnijih SUV-ova u svjetskim okvirima. Iznutra Corolla Cross nudi moderan koncept digitalnog kokpita s povećim 10.5-inčnim središnjim zaslonom. 

Oprema je vrlo izdašna, a ponuda podijeljena u tri razine opreme. Bolje opremljene izvedbe dolaze s 50% bržim procesorom i standardnom navigacijom, dok se sve opremaju Toyota Safety Sense sigurnosnim paketom s funkcijama identičnim onima na premium Lexus,modelu NX.

Kao što smo rekli, Toyota je u Hrvatskoj osigurala 280 primjeraka, a prvi su već dostupni za isporuku. Početna cijena za izvedbu s Luna paketom opreme je 267.700 kuna, odnosno 260.200 kuna u sklopu posebne ponude uz Toyota Easy financiranje čiji detalji su dostupni ovdje

 

Cjenik Corolla Cross Hibrid 1810 by Index.hr on Scribd

Pročitajte više