Novi Citroen C4 Cactus premijerno na ZG Auto Showu, poznate i cijene

Foto: Citroen

CITROEN na zagrebačkom Auto Showu premijerno predstavlja novi C4 Cactus i odmah ga pušta u prodaju. 
 
Temeljito obnovljen model je ujedno i prvi automobil na europskom tržištu opremljen ovjesom s progresivnim hidrauličnim graničnicima (Progressive Hydraulic Cushions – PHC). Debitirao je na C5 Aircross, a nudi savršenu udobnost u vožnji. Više komfora donosi i klasičan ovjes koji ostaje u ponudi. Tu su i prva u svijetu sjedala Advanced Comfort punjena posebnom pjenom, pa ne čudi što su mnogi ovaj model već proglasili francuskim kraljem udobnosti. Pritom recimo kako je na raspolaganju solidan prtljažnik od osnovnih 358 l.
 
 
 
Novi vanjski izgled kombiniran je s prepoznatljivim detaljima poput Airbumps ispupčenja, sada na novom mjestu i nešto manjih dimenzija. Novi su i odbojnici, ali i svjetla, s 3D efektom i standardnom LED tehnologijom. Kupci mogu birati između 31 kombinacije vanjštine, uključujući pet dezena naplataka. Automobil je dugačak 4,17 m, širok 1,71 i visok 1,48 m. 
 
Prvoklasnu ponudu zaključuje bogata oprema, posebno sigurnosna. Autonomno kočenje u hitnim slučajevima i prepoznavanje prometnih znakova postaju standard, s provjerom mrtvoga kuta i sustavom pomoći pri parkiranju. Infotainment dolazi sa 7-inčnim zaslonom. 
 
 
Uz poznate izvedbe 1.2 PureTech motora s 82 i 110 KS, sada se nudi i inačica od 130 KS (od jeseni). Kod dizelaša je jedini adut 1.6 HDI sa 100 KS, kasnije dostupan i u izvedbi sa 120 KS.
 
Citroen C4 Cactus na hrvatsko tržište stiže 10. travnja, a početna cijena je 102.900 kn za izvedbu s početnim Live paketom opreme (6 zr. jastuka, klima, 7-inčni infotainment, PHC, servo, elektro podizači) i benzincem od 82 KS. Doplata za snažniji benzinac od 110 KS je 8000 kn, dok dizelaš starta od 117.900 kn. Kad je pak oprema u pitanju, bogatiji Feel (PDC straga, dodatna 2 zvučnika, krom dekoracija, kožni volan...) paket je 4000 kn skuplji, a najbogatiji Shine (PDC sprijeda, navigacija, 16-inčni alu, automatska klima,...) dodatnih 19.000 kn (od 123.900 kn). 

 

Cjenik Novi C4 Cactus by Index.hr on Scribd

Pročitajte više