Novi Seicento je u Hrvatskoj, znamo opremu i cijene

Foto: Fiat

NOVI FIAT 600e došao je i u Hrvatsku, taman prije poticaja koji bi trebali pomoći prodaji električnih vozila. Podsjetimo, novi Seicento dugačak je 4.17 metara te je u mnogobrojnim detaljima sličan modelu 500.

Pregršt praktičnog prostora

Međutim, za razliku od manjeg brata, 600-ka s petorim vratima pruža maksimalnu udobnost kako sprijeda, tako i na stražnjoj klupi. Prtljažnik raspolaže obujmom od 360 litara, a puno je i prostora (15 litara) za odlaganje stvari u dopadljivoj i praktičnoj kabini.

U unutrašnjosti je 7-inčni digitalni zaslon s instrumentima i 10.25 inčni dodirni zaslon infotainmenta.

Tu je i vrlo bogata oprema koja sadržava stražnja vrata pokretana elektrikom, vrhunski audiosustav, automatsku klimu, adaptivni tempomat (2 razina autonomne vožnje)… Posebno nas oduševljavaju masažna sjedala.

Kao što je poznato, model će se nuditi u električnoj izvedbi s elektromotorom snage 156 KS i baterijama od 54 kWh. Nakon što se baterija od 54 kWh (neto 51 kWh) isprazni, može se puniti do 100 kW i trebat će manje od pola sata da se napuni od 20 do 80 posto. Snage ima dovoljno da automobil dosprinta do stotke za 9 sekundi, dok najveća brzina iznosi 150 km/h.

A sada ono najvažnije - cijene. U ponudi su dvije varijante: bazična, ali vrlo dobro opremljena Red, koja do registracije stoji 36.490 eura, te luksuznija La Prima za 40.990 eura. Od tih cifri odbijate 9000 eura zbog nadolazećih poticaja.

Hibrid dolazi kasnije

Kasnije tijekom godine Fiat 600 dolazi i s 1.2-litrenim hibridnim benzincem od 100 KS, a tada će biti objavljene i cijene. Inače, Fiat 600e imat će podosta konkurencije. Tu su vrlo zanimljivi MG4, Opel Mokka electric, Hyundai Kone electric… Ali to je samo još veći izazov za maleni Fiatov crossover.

Pročitajte više