Ovako je 1965. godine izgledala idealna "morska kombinacija"

DANAS bi bio itekakva pojava na cesti i moru.

Sada već davne 1965. godine nastao je koncept Chevrolet Chevelle El Camino Surfer I convertible, na koji nas u ovo ljetno doba godišnjih odmora podsjećaju iz General Motorsa. Bilo je to vrijeme kad su postojali terenci i kamioneti, ali uz čvrstu granicu razuma pa su se za osobne potrebe koristila osobna vozila, a ne kojekakvi crossoveri i SUV-ovi.

Udahnite duboko i vratite se s nama u 1965. godinu. Tada je General Motors predstavio koncept koji čini kabriolet El Camino u kombinaciji s odgovarajućim plovilom. Dakako, oba estetski dotjerana prometala imaju odgovarajući V8 pogon. 

Još zanimljiviji je povod za nastajanje ove prelijepe kombinacije. Tada je Chevrolet htio predstaviti novi (396 cu in) 6.5 V8 motor, a nije bilo boljeg načina nego da isti ugrade istovremeno u atraktivni automobil i još zanimljivije plovilo. Napravili su ovu kombinaciju i odveli je na prvi veliki autoshow, doznaje Motor1.

S "pojedinačnim kromiranim ispušnim cijevima za učinkovito izbacivanje ispušnih plinova“, 425 KS snažna zvijer čuje se nadaleko, dok će svojem vlasniku i korisnicima pružiti obilje užitaka bilo u glisiranju ili kao podrška vodenim sportovima. Ne sumnjamo da bi tako bilo i danas. 

Odgovarajuću preradu dobio je i El Camino. Krov je uklonjen, a nautički detalji uključuju obilato korištenje drvenih panela. Izvana bijel, iznutra crven, ovaj kabriolet odličan je izbor za sve koji i neugodan posao dopreme plovila na prikolici žele odraditi sa stilom. A ako nečega ovdje ne nedostaje, to je onda svakako estetika. 

Pročitajte više