Peugeot premijerno predstavlja novi 3008, poznato je i kada će doći na ceste

Foto: Peugeot

3008 je bio presudan model u gami kojim je obilježen procvat Peugeota, pa ne čudi što je facelift pripreman u tolikoj tajnosti. 

Još jedna digitalna premijera, ovog puta od predstavnika francuske autoindustrije. Nakon temeljite obnove game na red je došla obnova pionira, a to znači da je prvi na popisu 3008, model koji je ujedno označio dizajnerski zaokret kompanije. 

Uspješan recept se ne mijenja pa su vizualne promjene minimalne. Upečatljivijem dizajnu doprinijet će redizajn pojedinih detalja te novi oblik svjetala, dakako u LED tehnologiji. Tu je i Black pack paket koji će automobil obogatiti efektnim crnim detaljima. 

Novosti u kabini idu u smjeru novih zaslona Infotainmenta i i-cockpita, sada u kombinaciji 3D prikaza. Oprema je bogatija, a 3008 je i tehnološki sazrio. Primjera radi, novost na koju se može računati je Night Vision sustav. Spomenimo i MirrorScreen kompatibilnost, te Focal audio sustav od 515 W.

Ispod poklopca uz standardu ponudu motora u rasponu od 130 do 180 KS u ponudi su dva hibrida, i to HYBRID4 300 e-EAT8 i HYBRID 225 e-EAT8. U oba slučaja se radi o benzinskom turbaku kao nositelju te elektroforu u pratnji. U prvom slučaju uz 200 KS benzinca dolazi dva elektromotora, a u drugom je 2WD konfiguracija i jedan pridruženi elektromotor.

O cijenama se još ništa ne zna, ali je sasvim sigurno kako su Qashqai, Kadjar i Tiguan dobili ozbiljnu konkurenciju. Uostalom, baš kao što je to oduvijek i bio nekadašnji Europski auto godine. 

 

Pročitajte više