Povratak otpisanog: Hummer se vratio u izdanju i cijeni od koje staje dah

Foto: Mil-Spec Automotive

HUMMERA na sceni nema gotovo puno desetljeće, a i u vojsci su mu odbrojeni dani. Sada se vratio u izdanju prema kojem nitko ne ostaje ravnodušan.

Ako je osnovni Hummer poticao lučenje muških hormona, onda ova izvedba predstavlja pravi mačo totem. Radi se o specijalnom izdanju koje se gotovo i ne razlikuje od vojne izvedbe. Nudi ga Mil-Spec Automotive, a da ne pokvarimo zabavu, cijenu nećemo još spominjati.

Iskreno rečeno, radi se o temeljitoj restauraciji koja kreće proširenjem traga kotača za preko 20 cm, a potom se montiraju novi dijelovi. Među njima je i 6.6-litreni V8 dizelaš s 506 KS i 1.355 Nm. Priču izvana završava unikatna "hrapava" After-Burner siva boja.

Interijer je ručno dotjeran i presvučen vodootpornom kožom iz nautičke primjene. U Kanzasu gdje je stacionirana tvrtka ručno će vam opremiti vozilo čime god zaželite. Jedini uvjet je da je oprema legalna.

I na kraju, cijena. Mil-Spec M1 starta cijenom od 200.000 USD, a Launch Edition izvedba s fotografija je i skuplja. Stoji čak 239.000 USD.

Pročitajte više