Rimčeva Nevera dolazi na Festival brzine, a jedan sretnik moći će isprobati auto

Foto: Rimac Automobili

RIMAC će i ove godine biti prisutan na Festivalu brzine u Goodwoodu, a oni najsretniji moći će se i provozati slavnim usponom u Neveri. 

Godinu dana nakon premijere Nevera se vraća u Goodwood, sada kao produkcijski primjerak. Promotivni nastup bit će popraćen besplatnim vožnjama, a jedan najsretniji pratitelj će se do suvozačkog mjesta moći probiti ako zaigra nagradnu igru na Instagramu. 

Dovoljno je posjetiti stranice Rimac Automobila gdje je objašnjeno što je sve potrebno napraviti kako biste ušli u izbor za mjesto kopilota u Neveri. Pobjednik će biti proglašen ove subote, 25. lipnja, a vožnja će se održati dan kasnije u Goodwoodu. Ako ne planirate put Otoka, ostaje vam nadati se kako će slična nagradna igra biti organizirana i u Hrvatskoj. 

Mjesto vozača je pak rezervirano za Miroslava Zrnčevića Mrguda, testnog vozača Rimac Automobila, koji je već imao prilike odvesti slavni uspon u Goodwoodu. Ovo je prvi put da će netko osim potencijalnih kupaca i odabranih predstavnika medija moći iskusiti što znači ubrzanje do 160 km/h za 4.3 sekunde, ali i ubrzanje na četvrt milje u rekordnih 8.582 sekunde. 

Podsjetimo, Nevera je pogonjena elektropogonom s četiri elektromotora, a prema službenim podacima, raspolaže s nevjerojatnih 1914 KS i 2360 Nm. Iznos maksimalnog okretnog momenta sugeriraju i tablice na prvom registriranom primjerku, čiji smo segment prometne dozvole mogli vidjeti u nedavnim objavama. 

I dok je naljepnica na toj istoj prometnoj bila povod brojnim nagađanjima kako Nevera možda sada raspolaže nekim drugim vrijednostima, činjenica je da se i dalje radi o jednom od najbržih automobila na svijetu, ali i električnom hipesportašu s dosad najviše osvojenih priznanja. Pridodamo li tome i R-AWTV 2 (Rimac All-Wheel Torque Vectoring 2) i najave driftova i paljenja guma "u kontroliranim uvjetima", ovaj vikend sve u Goodwoodu očekuje puno zabave. 

Oni bolje upućeni prisjetit će se kako je Rimac debitirao u Goodwoodu s modelom Concept_One i odmah izazvao ogroman interes. 

 

Pročitajte više