Službeno predstavljen Dodge Charger SRT Hellcat

Dodge je i službeno predstavio novi Charger SRT Hellcat, najbržu i najmoćniju limuzinu na svijetu. Vozilo je opremljeno 6.2-litrenim V8 motorom koji potpomognut kompresorom razvija 707 KS i 880 Nm okretnog momenta, a uparen je s 8-brzinskim automatskim mjenjačem koji omogućuje ubrzanje do 160 km/h za manje od 13 sekundi te krajnju brzinu od 328.3 km/h.

###

Osim zvjerskim motorom, novi Charger iskazivat će svoju dominaciju agresivnom prednjom maskom i konturiranim poklopcem motora od aluminija čiji styling pršti energijom i snagom. Prepravljen je i stražnji odbojnik, a na poklopcu prtljažnika nalazimo novi spojler. Tu su i nezaobilazne dvostruke ispušne cijevi te ogromne 20-inčne alu-felge presvučene Pirello P Zero gumama.

Sportski styling nastavlja se i u unutrašnjosti putničke kabine gdje nalazimo upravljač s ravnim dnom te grijana sportska sjedala s presvlakama od Nappa kože i Alcantare. Ostala oprema uključuje digitalnu instrumentnu ploču, vrhunski Harmon Kardon audio sustav te Uconnect multimedijski sustav s 8.4-inčnim ekranom. Početak proizvodnje novog Hellcata predviđen je za početak iduće godine.

Pročitajte više