Talijanski karabinjeri obnovili ergelu moćnim Alfama uz bitnu novost

Foto: Alfa Romeo

ALFA Romeo je zaštitno lice talijanskih karabinjera na cesti od 1951. godine, a taj status će zadržati i u narednim godinama. 

U sastavu talijanskih snaga reda je šaroliko društvo automobila, a na popisu onih zanimljivijih oduvijek je bila Alfa Romeo. Međutim, suradnja se sada širi, pa tako na fotografijama možete vidjeti prvu Alfu iz flote od 1770 automobila, koliko će ih biti isporučeno u narednom razdoblju. 

I ne samo to jer prvi put je Alfa spremna ponuditi oklopljeni automobil. Radi se o B4 stupnju zaštite koji uključuje stakla, panele vrata i spremnik goriva. Također, automobil su u okviru modifikacija dobili nosače za oružje te spremnike za pancirke i ostalu policijsku opremu. Naravno, signalna oprema i prepoznatljiva dekoracija se podrazumijevaju.
Sve Alfe će biti isporučene u kombinaciji 2.0 turbo benzinca, snage 200 KS i osam-stupanjskog automatskog mjenjača. Podsjetimo, od 2016. godine karabinjeri na raspolaganju imaju i Giuliju QV, dok su prije u sastavu imali legendarne modele poput 90, 75, 155, 156 i 159.

Pročitajte više