Toyota ima dva nova električna vozila. Još nisu za Europu

Foto: Toyota

TOYOTA možda ne vjeruje u potpunu elektrifikaciju, ali neće ignorirati trendove. Na Salonu automobila u Pekingu predstavili su svoje napore u Kini, usmjerene na inteligenciju, elektrifikaciju i diverzifikaciju kao dio transformacije u tvrtku za mobilnost. Toyota je debitirala s dva nova baterijska EV (BEV) modela, bZ3C i bZ3X, kao dio nastojanja tvrtke u postizanju ugljične neutralnosti.

Izvršni potpredsjednik i glavni tehnološki direktor Hiroki Nakajima predstavio je nove automobile na tiskovnoj konferenciji održanoj istog dana, rekavši: "Kakav bi BEV izmamio osmijehe na lica naših kineskih kupaca? Radeći s našim partnerima u Kini, ova potraga dovela nas je do bZ3C i bZ3X." Modeli predstavljeni kao konceptni automobili na prošlogodišnjem Auto Shanghaiu unaprijeđeni su za masovnu proizvodnju. Toyota planira započeti prodaju oba u Kini u roku od godinu dana.

Model bZ3C zajednički su razvili Toyota, BYD, FAW i Intelligent ElectroMobility R&D Center. Dizajniran oko koncepta "ponovnog pokretanja", ovaj dinamičan crossover BEV prepoznatljivog stila fokusiran je na značajke koje stvaraju zabavan osobni prostor za korisnike generacije Z.

Model bZ3X zajednički su razvili Toyota, Guangzhou Automobile Group Co., Ltd., GAC Toyota Motor Co., Ltd. i IEM. Ovaj obiteljski orijentirani SUV BEV nudi veliki unutarnji prostor temeljen na konceptu pružanja mobilnog "ugodnog doma".

Oba modela opremljena su najnovijim sustavima za pomoć vozaču i pametnim kokpitima.

Pročitajte više