Trump je osobno osmislio svoju luksuznu limuzinu, evo što je nudila

Screenshot: YouTube

OBILJE zlata, tri telefona i podignut stražnji dio krova samo su neke od Trumpovih želja.

Puno prije no što je zasjeo u Ovalni ured Trump je volio izlete u kojima je osmišljavao proizvode po svojem ukusu. Jedan takav je udruživanje s Cadillacom i rad na razvoju superluksuzne limuzine. I doista, proizvedena su prva dva od 50 planiranih primjeraka Trumpova Cadillaca. Ako se pitate zašto je projekt limuzine okončan, svaka strana nudi svoj odgovor. Apsolutno nebitno, jer bilo je to 1987. godine.

Stoga se vratimo na automobil, drastično prerađeni Cadillac Brougham na kojem je svaki detalj otišao u ekstreme, svaki osim motora. Ispod poklopca je 5.0 V8 klasik s tek 150 KS.

A ostalo uključuje detalje presvučene zlatom, kao što su ključevi, specijalni logo modela Trump-Cadillac te povišenu stražnju liniju krova. Da, u pravu ste, Trump je tražio veću visinu krova kako bi njegova frizura u vožnji ostala netaknuta. A nakon što uđemo u kabinu osim obilja kože, pliša i zlata naići ćemo na Blaupunkt glazbenu liniju u punoj veličini, TV i videorekorder te obilje prostora za pripremu alkoholnih napitaka. Ružino drvo, zlato i koža se podrazumijevaju, kao i vuneni tepisi te uvijek dobrodošli zastori.

Automobil je doslovno vremenska kapsula iz 1980-ih, a možete ga naći kao standardni izložak u auto-muzeju u Illinoisu.

 

Pročitajte više