ANKETA Možete li zamisliti da živite u ovakvom kombiju?

Foto: Citroen

JESTE LI IKADA ČULI za pojam "Van Life"? Život u mobilnom prostoru postao je istinski društveni fenomen, omogućujući svakome drugačije iskustvo stanovanja i putovanja. Zahvaljujući ovom vozilu, kupac uživa veliku slobodu kroz "mobilnu kućicu“ koja omogućuje ugodan noćni boravak i buđenje u srcu prirode. Također promovira fokus na odgovorniji turizam usredotočen na regije i kontrolu troškova.

Promicanje slobode kretanja

Citroën, koji ima veliko znanje i iskustvo u pogledu projektiranja prostranih, funkcionalnih modela, sklopio je partnerstvo s vodećom tvrtkom na tržištu konverzija Bravia Mobil kako bi stvorili Citroën Holidays. Izveden iz modela SpaceTourer, ovaj opremljeni kombi ostaje vjeran Citroënovoj filozofiji promicanja slobode kretanja, dijeljenja i dobrobiti u vozilu. 

Njegov sklopivi krov u boji karoserije, kao standardna značajka, pruža dovoljno prostora za glavu. Omogućava stajanje u unutrašnjosti vozila te dopušta do četiri mjesta za spavanje. Doista, klupa u drugom redu, koja može primiti dvije osobe, klizna je i preklopiva kako bi stvorila prostor za spavanje širine 1.15 m i duljine 1.90 m. Ova klupa se može ukloniti ako kupac želi više prostora. 

Dovoljno mjesta za četiri osobe

Iznad je krevet širine 1.20 m i dužine 1.95 m, koji omogućava spavanje blizu zvijezda. Dizajn madraca smanjuje zauzeti prostor, a istovremeno osigurava veliku udobnost spavanja. Oni koji spavaju u donjem dijelu mogu uživati ​​u stražnjem prozoru koji se otvara, s vakuumskim roletama na vjetrobranskom i bočnim prozorima. Slično, oni u gornjem dijelu imaju koristi od integriranih sjenila i prozora, gdje se istovremeno može upravljati ventilacijom i svjetlom.

Njegova kuhinja, koja uključuje sudoper i dva plinska plamenika, hladnjak od 16 litara i stol na izvlačenje, omogućit će ugodne obroke u zatvorenom prostoru za četiri osobe zahvaljujući prednjim sjedalima koja se okreću prema dnevnom prostoru. 

Kuhanje u prirodi

Dvoja klizna bočna vrata (po izboru električna) također omogućuju kuhanje vani i objedovanje na otvorenom za sunčanih dana, sa stolom na uvlačenje koji se može postaviti iza kuhinje. A ako sunce postane prejako, Citroën Holidays ima predispoziciju s bočnom ogradom sa svake strane, što omogućuje integraciju rolo tende (kao dodatak). Imajte na umu da se kuhinjska jedinica može ukloniti za kuhanje u prirodi.

Stol se može koristiti za objedovanje, rad, kartanje i može se pospremiti kako bi se odredio prioritet prostora kada je to potrebno. Citroën Holidays također ima brojne skladišne ​​prostore za održavanje reda u kabini.

Ima spremnik od 10 litara za spremanje čiste vode i 10 litara za otpadnu vodu. Citroën Holidays također može ponuditi tuš na stražnjem dijelu vozila, sa spremnikom od 25 litara. U vozilu se mogu ugraditi i toaleti koji se mogu ukloniti.

Webasto grijanje

Citroën Holidays nudi programabilni Webasto sustav grijanja kako bi se osigurala optimalna temperatura u vozilu. Upravljačka ploča upravlja unutarnjom rasvjetom, a lako je i upravljati ventilacijom i osvjetljenjem vozila.

Citroën Holidays može primiti točku za punjenje od 230 V izvana i unutarnju utičnicu od 230 V, 2 USB-A i USB-C priključka. Također ima bežični punjač za pametne telefone, posebno praktičan i smješten na središnjoj konzoli nadomak dva suvozača. Također je moguće postaviti solarnu ploču na krov vozila.

Dugačak je manje od pet metara

Kompaktna duljina od 4.98 metara nudi veliku okretnost i lakoću rukovanja, dok njegova visina od 1.99 metara omogućuje pristup većini parkirališta i izbjegava ograničenja lokalnih propisa. Top Rear Vision kamera za vožnju unatrag i električna parkirna kočnica također su tu da olakšaju život kupca prilikom parkiranja. 

Kuhinjska jedinica i WC se mogu ukloniti, što Holidays čini prigodnim vozilom za svakodnevnu upotrebu, koje može prevoziti četiri osobe i nositi brojne predmete. Dvoja klizna bočna vrata mogu biti električna, što olakšava pristup kabini.

Za Citroën Holidays dostupna su dva dizelska motora: BlueHDi 145 uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i BlueHDi 180 uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Cijena će mu biti negde oko 50 tisuća eura, bez zavisnih davanja.

Pročitajte više