VIDEO Američki CNBC testirao Rimčevu Neveru: "Ovo je miljama daleko i od Tesle"

Screenshot: YouTube

RIMČEVA Nevera se već udomaćila na američkom tlu gdje je, sudeći po dostupnim informacijama, isporučeno nekoliko primjeraka. Jednog je isprobao novinar CNBC-ja.

Nakon upoznavanja s performansama automobila, ali i prisjećanja same povijesti tvrtke koja stoji iza ovog automobila, testna vožnja odvela ih je na planinske ceste iznad Malibua. Tamo su imali prilike isprobati potencijal automobila vozeći ga u prvenstveno u personaliziranom Custom načinu rada s uključenim pogonom na sve kotače, ali i tipično američki mekano podešenim podvozjem. 

Nevera u vožnji nije iznevjerila, a John Rosevear za upravljačem je osim performansama ostao iznenađen da ovaj električan automobil nije poput drugih električnih automobila. Iako je pogon nečujan, zamijetio je dosta mehaničkih zvukova koji upotpunjuju dojam pravog vozačkog automobila. 

 

Nevera definitivno ima brojne posebnosti, ali ono bitno je da je to izuzetno brz automobil koji može biti vrlo ugodan čak i na dulje pruge. Pritom se ne treba bojati ogromne snage jer ovim autom može upravljati sasvim običan vozač.

U CNBC-ju hvale i sam digitalni kokpit, ali i najavljuju kako će Nevera dobiti i neku dodatnu opremu. Tako primjerice ova ima kameru i na poziciji unutrašnjeg retrovizora koja će služiti prepoznavanju vozača. 

Test zaključuju s puno dojmova, ali sve mogu svesti pod jedno, a to je da je za njih "Nevera miljama daleko od konkurencije, pa i od Tesle (Model S Plaid)“. Rosevear se u svom tekstu osvrće i na jedan detalj, a to je motiv povijesne kravate na boku vozila, što je "predak moderne kravate - hrvatskog izuma iz 16. stoljeća.“

Pročitajte više