VIDEO BMW XM iznenadio u testu izbjegavanja losa

Screenshot: YouTube

JEDAN od najtežih modela u domeni osobnih automobila iznenadio je na testu izbjegavanja losa. 

Španjolski km// na test je doveo BMW XM, prvi samostalni M model, ali i s 2800 kg najteži BMW u prodaji. Monstrum je to koji plijeni pažnju i ogromnim dimenzijama, ali i snagom. Sve to upakirano na četiri kotača mora biti i dinamički uvjerljivo. 

Očekivano, XM nije uspio zadovoljiti u testu izbjegavanja losa pri 77 km/h. Nisu ni puno brži i sportskiji modeli. Ali je zato XM odradio posao pri 74 km/h, a pritom je test vozač naglasio da se i nakon gubitka trakcije XM ponaša vrlo predvidivo i nikada ne ulazi u domenu opasnog manevra. 

 

“Sve u svemu, reakcije nisu bile puno drugačije od onih opisanih u drugim pokušajima: malo zanašanje, čisti i relativno brzi pokreti te visok osjećaj sigurnosti”, izjavljuje voditelj. "Moram priznati da sam bio u krivu s obzirom na prvi dojam koji sam stekao nakon prvog pokušaja, rekao sam da će mi biti teže proći između čunjeva, ali istina je da je bilo prilično lako."

XM se posebno iskazao u slalom vožnji. Testni poligon apsolvirao je za 22.9 sekundi, što je brže i od osjetno manjeg i lakšeg Audija RS3 Sportback. Nakon svega se može zaključiti da u pogledu vozne dinamike BMW nije razočarao. 

Pročitajte više