VIDEO Električni Hummer obložen kevlarom je tenk na kotačima

Foto: Facebook/SoFlo Customs

NOVA generacija Hummera je prešla na struju i time je postao jedno od najekstremnijih električnih vozila.

Dovoljno je reći kako je novi GMC Hummer EV ogromno vozilo. Njegov pogon broji preko 1000 KS koji imaju zadaću pokretati nevjerojatnih 4100 kg teško vozilo. I to odrađuju na odličan način jer sprint do 96 km/h odrade za odlične 3 sekunde. 

Behold the world’s first Kevlar coated 1000 horsepower electric Hummer - The SoFlo Strikeforce. A true super truck in...

Objavljuje SoFlo CustomsNedjelja, 18. prosinca 2022.

Ovdje nitko ne razmišlja o ekološkom aspektu i smislu, pa ni energetska bilanca nije bitna. Uostalom, ovo vozilo troši prosječno gotovo 40 kWh/100 km. Zato je South Florida Customs (SoFlo Customs) odlučio napraviti dodatni korak i cjelokupan eksterijer vozila obložiti kevlarom. 

Prevlaku se nanosi u tri sloja, a čini ju kombinacija epoksidne smole i kevlarskih vlakana. Nije poznato pruža li ova prevlaka zaštitu od pješačkog naoružanja, ali autor konverzije naglašava kako će pružiti potpuno zaštitu od "terenskih projektila", odnosno od udaraca granja, kamenja i svega na što se može naletjeti u terenskoj vožnji. 

Prerada uključuje podizanje vozila od 4 inča te ugradnje novih kotača koje čine 20-inčni naplaci terenske 38-inčne gume. Interijer je pak dobio presvlake od vodonepropusne tkanine, pa se Hummer može voziti bez krovnih panela i tijekom lošeg vremena. 

South Florida Customs ističe da je ovo prva prerada novog Hummera. Iako nisu skloni električnim vozilima, priznaju kako je Hummer izuzetno zabavan, kao i cijeli projekt prerade koji je izazvao velik interes. Prvo vozilo je već prodano, a nova dva su u izradi. Uskoro će asortiman proširiti neprobojnim vjetrobranom i drugim vojnim nadogradnjama. 

Hummer je prekršten u Strikeforce, a početna cijena mu je porasla gotovo 100%, na 219.000 USD. 

Pročitajte više