VIDEO F1 piloti su pokušali ponoviti scene iz James Bonda, pogledajte kako su prošli

Screenshot: YouTube

NAKON niza odgoda najnoviji nastavak filmskog serijala o James Bondu je konačno stigao. 

Nakon jučerašnje premijere preostalo je još jako malo i do hrvatske premijere filma koji bi lako mogao steći status najgledanijeg u ovoj godini. No Time to Die, baš kao i brojni drugi nastavci ugošćuju legendarni Aston martin, model DB5. 

 

Model je slavu stekao upravo zahvaljujući najpoznatijem agentu, a glavninu zasluga pripisuje se Sean Conneryju i Goldfingeru u kojem DB5 ima glavnu ulogu među automobilima. Automobil opremljen strojnicama, dimnom zavjesom i još nizom gadgeta se vratio, a sada je poznato i nešto više informacija. 

Neil Layton je u produkciji bio zaslužan za akcijska vozila, a nedavno je otkrio kako su u snimanju filma koristili pet automobila. Radi se o replikama u kojima su kaskaderi bili zaštićeni kavezom, a na raspolaganju su imali i hidrauličku ručnu kočnicu za lakšu izvedbu atraktivnih manevara. 

 

Jedan od kaskadera, Mark Higgins, je za Sky Sports F1 otkrio kako su potjeru koja u filmu traje nekih pet minuta snimali punih sedam tjedana u Italiji. Automobile su isprobali i piloti Lance Stroll i Sebastian Vettel, ali su izvođenje akrobacija prepustili stručnjacima. Naravno, nitko se nije žalio jer je snimanje bilo pravi užitak. 

Pročitajte više