VIDEO Hyundai Kona nije bila slučajnost: I Santa Fe izgleda odlično

Screenshot: YouTube

ZABORAVITE na Santa Fe kakvim ste ga dosad doživljavali jer novi model s prethodnicima nema ništa zajedničko osim imena. 

Nakon iscrpljujuće kampanje i nebrojenih najava u kojima su razotkriveni detalji, sada prvi put možemo dobiti širu sliku o novom modelu. Četvrta generacija dolazi, a sudeći po viđenom preuzima novi dizajnerski potpis viđen na vodikom pogonjenom modelu Nexo, ali i manjoj Koni. 

 
To je posebno vidljivo sprijeda, gdje je Santa Fe preuzeo recept ugradnje dvostrukih svjetala i nove prednje maske. Zanimljiva je i bočna linija, dok će straga model ponuditi čisti klasiku. U kabini se pak vidi da je model temeljito obnovljen i presložen od nule. Pretpostavlja se da će dobiti digitalni kokpit, dok će ponudi prostora pogodovati povećani razmak između osovina. Ponuda motora na korejskom tržištu uključuje benzinske i dizelske motore, dok je mjenjač automatski s osam stupnjeva. 
 
 
Uz obilje sigurnosne opreme Santa Fe će dobiti i u Americi sve popularniji alarm (Rear Occupant Alert) koji obavještava vozača da su putnici na stražnjoj klupi. Zvuči banalno, ali svake godine se zabilježe brojni slučajevi da roditelji zaborave djecu u automobilu.
 

 

 

Pročitajte više