VIDEO Je li Teslin Model S uistinu bolji od Porschea na los testu?

Screenshot: YouTube

VELIKI interes izazvao je posljednji test izbjegavanja losa na kojem je testiran jedan od najbržih automobila današnjice, Tesla Model S Plaid. 

Nema sumnje, radi se o fascinantnoj supersportskoj limuzini nevjerojatnog ubrzanja, ali i vrhunske vozne dinamike. To potvrđuju i testovi slalom vožnje na kojima je Tesla postigao jedno od najboljih vremena, ali ipak ne bolje od Porschea. 

Tesla je još uvjerljiviji bio na testu izbjegavanja losa koji je položio s izvanrednim rezultatom. Zabilježena je ulazna brzina od čak 82 km/h, sredina prolaza od 70 km/h i izlazna brzina od 46 km/h. Ukupno gledano, to je bolji rezultat i od Porschea Taycan GTS, koji se samom voznom dinamikom može uspoređivati i s Turbo S izvedbom, a time i s Teslom u Plaid izvedbi. 

Manju sjenu na rezultat po pitanju usporedbe s Porscheom baca činjenica da je Tesla imao uključeno regenerativno kočenje, pa je tijekom manevra došlo do agresivnijeg usporavanja. Tester iz km77 je tek nakon snimanja uvidio da regenerativno kočenje može isključiti na Track modu rada. Stoga je Porsche na izlasku iz manevra usprkos manjoj ulaznoj brzini zadržao veću brzinu od 51 km/h naspram Teslinih 46 km/h.

Recimo i kako je na testu Tesla vozio na Michelin Pilot Sport 4S pneumaticima, dok je Taycan GTS imao Pirelli P Zero gume. Sve u svemu, Tesla Model S se u ovom testu pokazao kao jedan od najboljih automobila koje je testirao španjolski medij. 

Pročitajte više