VIDEO Jedna opcija na Koenigseggu stoji poput Lamborghinija

Screenshot: YouTube

VEĆ smo na primjeru Bugattija i Bentleyja vidjeli kako dodatna oprema može drastično povećati cijenu automobila. A tu ne govorimo o tisućama, već su u pitanju deseci, pa i stotine tisuća, eura, naravno.

Koenigsegg tu nije izuzetak, a s time nas upoznaje Manny Khosbin poznat po bogatoj kolekciji hipersportskih automobila. U iščekivanu novog McLarena odlučio se poigrati s konfiguratorom za najnoviji Koenigseggov bolid. Jesko kreće od nešto manje od tri milijuna dolara, ali onda na red dolaze opcije.

A one nisu nimalo jeftine. Manny se u personalizaciji najbržeg Koenigsegga u povijesti zaigrao odmah u startu, a drastičan porast cijene je rezultirao odabirom finiša gdje je karbon u potpunosti vidljiv. Taj dodatak, odnosno manjak boje stoji nevjerojatnih 443.400 USD, što je cijena za koju možete dobiti novi Lamborghinijev Aventador S.

Manny se nastavio igrati bojama, a onda je prešao na mogućnosti personalizacije drugih dijelova poput kotača, ali i interijera. Cijena se popela na preko 3,4 milijuna USD, a zatim je odabir pao na Abosolut izvedbu, što je konačan iznos podiglo na 4.081.050 USD. Primjera radi, Bugatti Chiron Super Sport 300+ stoji manje "tek" 3,8 milijuna USD. Ako vas zanima kako bogati kupuju online, ali i koliko stoje doplate na švedskom bolidu, pogledajte video u nastavku.

 

Ali Manny ne gleda na svaki dolar. On si sve to može priuštiti. Podsjetimo, u ergeli ima Bugattije, Mclarenove P1 i Sennu, ali i pet Mercedesa SLR. Trenutno čeka isporuku nekoliko bolida, a među njima su Mclaren Speedtail, Ford GT, Mercedes-AMG One i Koenigsegg Gemera.

Pročitajte više