VIDEO Nakon bicikla s kvadratnim kotačima stigao je još jedan "izum"

Screenshot: YouTube

SAMA ideja kotača je ista već tisućama godina. S razlogom. 

I dok je bicikl s kvadratnim kotačima mnoge ostavio u nedoumici jer su mislili da se radi o prevari, nova ideja nema skrivenih mehanizama. Naime, nismo trebali dugo čekati da nam isti autor ponudi bicikl s kotačima u obliku trokuta. 

Pritom stranice, odnosno gazne površine nisu posve ravne već su konkavne i koliko-toliko prate kružnu liniju kotača. Za više komfora autor ovog bicikla morao je ugraditi dodatni ovjes, odnosno svojevrsni kompenzator koji će u pogledu komfora uspješno "ispraviti" nesavršenost kotača, odnosno činjenicu da imaju promjenjiv radijus. 

Osim što je autor odlučio napraviti kotače od drveta, još impresivnije je kako je relativno jednostavnim rješenjem na koncu omogućio biciklistu da se uopće može kretati na ovakvim kotačima. Zahvaljujući ugrađenom ovjesu, promjena radijusa kotača ne utječe na poziciju vozača. Izuzmemo li zvučnu kulisu, stječe se dojam da je biciklistu gotovo udobno voziti ovakav bicikl. 

U svakom slučaju radi se o još jednoj zanimljivoj kreaciji i vrlo vjerojatno ne zadnjoj u režiji autora koji se predstavlja kao The Q.  

Pročitajte više