VIDEO Njemu ni jedna cesta nije preuska za polukružno okretanje

Screenshot: YouTube

VIDEO u kojem demonstrira svoje umijeće polukružnog okretanja na uskoj prometnici se posljednjih dana munjevitom brzinom širi društvenim mrežama. 

YouTuber iza kanala DrivingSkills je nedavno počeo privlačiti pažnju nakon što se njegov video počeo dijeliti društvenim mrežama. Pogledate li video, bit će vam jasno zašto.

Vozačko umijeće graniči i s malo ludosti jer se vozač definitivno dovodi u životnu opasnost s prevjesom vozila i više od pola kotača koji su ostali u zraku nad provalijom. Međutim iznenađenje dolazi nekoliko trenutaka kasnije, kada vozač nakon nekoliko desetaka okreta volanom uspješno okreće vozilo. Potez je to iz kojeg bi puno mogao naučiti i Mike Myers, odnosno špijun kojeg glumi. 

Zanimljivo je da ovaj vozač za svoje akrobacije ne koristi jedan automobil, već svoj talent spretno koristi na različitim vozila različitih karakteristika. Jedan takav primjer je polukružno okretanje na mostiću širine 3 metra, gdje je za okretanje doslovno iskoristio zadnji milimetar podloge (i kotača).

A kad i kotač izgubi kontakt, vozač jednostavno izađe i pomakne vozilo taman toliko da kotač ostvari kontakt s podlogom. 

Pročitajte više