VIDEO Ovaj Maserati od 750 KS izgleda kao Batmobile

Foto: Mansory/Instagram

Mansory je pokazao svoju najnoviju kreaciju za Maserati MC20 koja neodoljivo podsjeća na Batmobile.

Slavni tuner je objavio da je MCX Pergusa dostupan u ograničenom broju, odnosno u svega pet primjeraka, što pokazuje koliko su pažnje posvetili ovom dizajnu jer je još ekskluzivniji u odnosu na prethodne projekte. 

Novost su karbonski dijelovi karoserije, promjene u interijeru i poboljšani pogon. I možda ovaj model podsjeća na Mansoryjev MC20 Widebody, ali ova verzija ima novi ventilacijski otvor, nešto drugačiju aerodinamiku uz već spomenutu karoseriju. 

MCX ima veće usisnike zraka na prednjem dijelu auta, brojne ventilacijske otvore na haubi i blatobranima, a profil otkriva 21-inčne prednje i 22-inčne zadnje felge. Tu su i širi blatobrani, veći usisnici za hlađenje i masivniji pragovi. 

Sa stražnje strane ima veliko krilo, poklopac motora prošaran je s još ventilacijskih otvora i ima dvostruki difuzor s četiri završetka ispušnih cijevi. 

Prema Mansoryjevoj tradiciji, interijer se može prilagoditi po kupčevom ukusu. Predstavljeni primjerak ima narančasto-crne presvlake, sigurnosni pojasevi su u narančastoj boji i na sebi imaju Mansoryjev logo, a zlatni detalji krase centralnu konzolu zajedno s još karbonskih umetaka.

Impresivnih 750 KS i ubrzanje do stotke za 2.6 sekundi

Što se tehnikalija tiče, Mansory je zabavio s elektronikom motora te ugradio svoj ispušni sustav visokih performansi. Sada 3.0-litarski V6 twin-turbo motor razvija impresivnih 750 KS i 880 Nm obrtnog momenta. 

To je značajno povećanje od 120 KS i 150 Nm više u odnosu na standardni Maserati MC20. 

MCX ubrzava od 0 do 100 km/h za 2.6 sekundi, što znači da mu je do stotke potrebno 0.3 sekunde manje u odnosu na standardni model. Maksimalna brzina je povećana za 10 km/h na 335 km/h.

Cijena za tih pet ekskluzivnih primjeraka nije poznata. 

Pročitajte više