VIDEO Ovom autu ni zračni jastuci ne mogu pomoći

Foto: Latin NCAP
 
BROJNI proizvođači na manje razvijenim tržištima nude vremešne modele oskudne sigurnosne opreme, koji se često na crash testovima ponašaju kao da su od kartona.
 
Global NCAP i Latin NCAP stoga nastoje osvijestiti proizvođače da počnu više važnosti pridavati sigurnosti putnika. Stvari se kreću nabolje pa tako sada Chevrolet Aveo standardno dolazi s dva zračna jastuka. 
 
Aktualna generacija lansirana je još 2012. godine, a radi se o modelu koji nije nepoznat ni na našem tržištu, gdje još uvijek voze primjerci iz 2013. godine. Kako god, novi stari Aveo je podvrgnut crash testovima, frontalnom sudaru pri 64 km/h i bočnom pri 500 km/h, a u nastavku možete vidjeti kako je prošao. Mi ćemo samo dodati kako vozač nije prošao dobro u frontalnom sudaru, a konstrukcija se pokazala nestabilnom. Osjetno bolji je pri bočnom sudaru. 
 

U ovom krugu ispitivanja testirana su i dva Nissana, model Kicks i Murano. Kicks je srodan Jukeu, a osvojio je četiri zvjezdice, dok je Murano u skladu s očekivanjima uknjižio pet zvjezdica. 

Pročitajte više