VIDEO Pogledajte razliku između jeftinih i skupih zimskih guma

Screenshot: YouTube

USPRKOS klimatskim promjenama, temperature su dovoljno pale da valja razmisliti o ugradnji zimskih guma, a na to upozorava i zakon.

Naravno, nabavka zimskih guma je još jedan nemali izdatak za kućni budžet, posebno nakon što su se veći promjeri, odnosno colaže, udomaćile i u nižim segmentima. Neki su se zaletjeli pa su odlučili i dodati koji broj, a sad bi to mogli skupo platiti. Jedan mogući izlaz nudi svakim danom sve veći asortiman jeftinih zimskih guma, nerijetko potpuno anonimnih proizvođača. Čak im i šare izgledaju jako moderno, a pod rukom su vrlo mekane.

No ipak, kakve su te jeftine gume u praksi? Na usporedbi imamo gume renomiranog proizvođača iz premium ponude te jednog osjetno jeftinijeg proizvoda. Prvi isporučuje zimski ekspert Nokian, a drugi dolazi iz Tristara. Gume su testirane u dvije dimenzije, na lakšem Golfu (205/55 16) i poslovnoj limuzini iz Volva, modelu S90 (245/45 18).

Gume su temeljito provjerene pa su testirane u kočenju na snijegu i ledu, vožnji na suhom i mokrom te je napravljen test upravljivosti na snijegu. Pogledajte video u nastavku i prosudite sami vrijedi li doplatiti za skupe gume.

 

Pročitajte više