VIDEO Kako je nevrijeme s tučom uništilo Teslin automobil

Screenshot: Youtube

LJETNA oluja, poglavito ona s tučom, zna biti itekako opasna, a nerijetko najveći danak plaćaju automobili.

Video nevremena snimljen iz kabine Tesle dolazi nam iz Alberte u Kanadi. Dogodilo se 1. kolovoza, dok se Russ Osborne vozio autocestom u Tesli Model 3. Njega i još sedamdesetak vozila uhvatilo je nevrijeme, i to na čistini bez ikakvog dobrog skloništa. 

Kako se nije imao gdje skloniti, Osborne je zaustavio automobil i ostao u automobilu. Pritom je snimao iz kabine i promatrao kako tuča doslovno uništava njegov automobil. Deset minuta nevremena bilo je dovoljno da komadi leda veličine teniske loptice doslovno izubijaju automobil. 

Stakla su popucala, pojedini dijelovi su otpali, a sve nekad glatke površine sada su primjetno izudarane. Jedini dijelovi automobila koji su ostali neoštećeni su bočna stakla, i to uglavnom zbog nešto povoljnijeg kuta pri padu ledenih projektila s neba. 

Dobra je vijest da su stakleni segment krova i vjetrobran većim dijelom izdržali torturu te tako zaštitili vozača od tuče. Ipak, oštećenja su primjetna, pa su se voda i komadići stakla probili u kabinu. U nastavku možete vidjeti koliku štetu je pretrpio eksterijer vozila i zašto će automobil usprkos ispravnom pogonu vjerojatno ići u otpis.

Pročitajte više