VIDEO Prodaje se nova Lancia iz 1992. u super rijetkoj izvedbi, cijena je stravična

LANCIA Delta Integrale je sama po sebi posebna, a kad se na tržištu pojavi ovakva izvedba, kolekcionari polude. S razlogom. 

Punim imenom Lancia Delta Integrale Martini 5 Evoluzione je auto o kojem sanjaju i danas brojni vozački puristi. Proizvedeno ih je tek 400 primjeraka, a ovaj u ponudi kuće Bring-a-Trailer je 69. po redu. Navodno je pronađen u podrumu jednog salona Lancije u Italiji. Bilo je to 2018. godine kada ga je novi vlasnik otkupio, dopremio u Ameriku i nastavio čuvati. 

Vjerovali ili ne, ovaj je primjerak od 1992. godine kad je proizveden napravio tek 169 km. Mnogi su spremni reći kako očuvaniji primjerak nije moguće naći, čak ni u muzeju. Svojevrsna vremenska kapsula je u potpuno originalnom stanju, što primjerice uključuje i 15-inčne kotače, originalna Recaro sjedala, ali i Clarion radio-kazetofon. 

2.0 turbaka ne treba posebno predstavljati. Dovoljno je reći da je temeljito servisiran. Stoga pređimo na cijenu i spomenimo kako je tjedan dana prije kraja aukcije iznos na preko 210.000 USD. 

Pročitajte više