Može li električni auto na 1600 km dugom putu biti brži i jeftiniji od benzinca?

Screenshot: YouTube

USPRKOS jakoj konzervativnoj struji, električni automobili su svakim danom sve popularniji i konkurentniji, kako cijenom tako i performansama.

Kako bi u praksi usporedio karakteristike električnog automobila i onog pogonjenog fosilnim gorivom, youtuber Marques Brownlee je krenuo na put dug 1600 km kroz SAD, i to u tri različita automobila. Audi Q5 pogonjen benzinom je bio referenca, a onda je isti put odradio u Tesli Model S Plaid i Ford Mustangu Mach-E.

S napunjenim automobilom krenuo je iz New Yorka i uputio se u Lake Placid i potom sve do Slapova Niagare. Audi je jednom stao zbog tankiranja, dok se Tesla zaustavljala tri puta na superchargerima. Konačno, Ford je imao problema jer neki punjači nisu radili pa je vozio dužom dionicom i šest puta stajao na punjaču. Audi je put odradio za 11 sati i 8 minuta, a Teslina limuzina je stigla 47 minuta kasnije. Fordu upisuju kašnjenje od pet i pol sati. 

Drugi dan je bio predviđen povratak. Audi stiže za 7 sati i 21 minutu s jednim tankiranjem, a Tesla sa samo 44 minute zaostatka uz tri punjenja. Ford je trebao dodatnih sat i pol i dva zaustavljanja na punjenju. 

Kad se sve sumira, Audi je bio najbrži s putem odrađenim za 18 sati i 29 minuta. Tesla Model S Plaid stiže sat i 32 minute kasnije, a Ford je trebao dodatnih 6 sati i 35 minuta, prije svega zbog manjkavosti mreže punjača. Sa strane troškova Audi je potrošio 84.79 dolara na gorivo, Tesla 66.35 dolara USD na struju, a Ford najmanje, 61.25 dolara. 

Nakon ovog puta Marcus je zaključio kako je najveća prednost Tesle odlična mreža punjača, kao i infotainment koji optimalno savjetuje najefikasniji način vožnje do odredišta. 

Pročitajte više