Tiktoker: Namjerno parkiram svoj BMW gdje se ne smije. Briga me, to mi je VIP mjesto

Screenshot: TikTok

NEKA pravila ne vrijede za bogate. 

U tu tezu mogli bi svrstati i ovaj slučaj mlađahnog vlasnika BMW-a koji je svojim posljednjim videom izazvao brojne reakcije. 27-godišnji vlasnik BMW-a M4 živi u Londonu, a sad je objavio video u kojem zorno pokazuje da ne mari za kazne za parkiranje. Objavu je dodatno "začinio" komentarom kako oni bez novaca vide kaznu za parkiranje, a on tu vidi VIP mjesto za parkiranje. 

Upravo tako, Luke Desmaris ne mari za kazne za parkiranje koje mu ne predstavljaju nikakav problem. Naime, prema brojnim izvještajima, on je samo prošle godine prikupio najmanje stotinu kazni za parkiranje, što ga je, prema pisanju britanskog Suna, stajalo preko 7000 funti, odnosno preko 61.000 kn. 

@mrlukedes VIP parking #rich #foryoupage ♬ AirplaneMode - BONES

Desmarisu te kazne nisu problem jer, prema pisanju istog medija, on mjesečno zarađuje preko 100.000 funti, odnosno oko 875.000 kn. Parkiranje je za vozače u Londonu noćna mora, ali očito ne i za Desmarisa koji parkira i na nedozvoljena mjesta. Pritom se opravdava kako "pazi da nikog ne blokira i napravi nešto loše". Kaže kako će radije uštedjeti vrijeme i nepropisno parkirati nego da kruži ulicama tražeći parking.

"Ako tu mogu uštedjeti na vremenu, onda i hoću", izjavio je. "To znači da mogu brže otići kući da se vratim svom poslu. To je moja logika iza toga", jasan je Desmaris.

Kazna od 130 funti (oko 1100) kuna će zasigurno odvratiti nekoga tko zarađuje godišnje duplo manje nego što Desmaris zaradi u jednom mjesecu. Stoga se mnogi pitaju trebaju li i kazne za parkiranje biti proporcionalne imovinskom stanju prijestupnika. 

 

Jedan komentator je tako rekao: "Evo zašto kazne moraju biti proporcionalne zaradi ili automobilu. 30 GBP za Ford, a 3000 GBP za Ferrari."

Drugi su pak priznali kako ponekad naprave istu stvar, svjesno parkiraju na mjesto gdje je zabranjeno parkiranje suočavajući se s mogućom kaznom, pa i činjenicom da bi im pauk mogao odvesti auto. "U centralnom Londonu je jeftinije platiti kaznu nego parkiranje za cijeli dan", jedan je od komentara dok drugi zaključuje: "Stariji sam od tebe i sagledavam stvari na isti način već godinama – ne mogu se više složiti." 

Prosječna kazna za nepropisno parkiranje u Londonu je 130 GBP, ali se prvih 14 dana od počinjenja opravdava popust od 50%.

Pročitajte više