Vijesti iz bliske budućnosti: Ford Mustang je prešao na struju i postao SUV

GOTOVO je sigurno kako će najpoznatiji američki auto i najprodavaniji sportski auto na svijetu svoje ime posuditi za novi crossover model.

Ford Mustang u formi crossovera je sigurna stvar, a vjerojatno će se u Fordu potruditi u potpunosti ići u skladu s trendovima i ponuditi električni pogon. Dosadašnje najave nisu gotovo ništa pokazale pa su web preplavili brojni renderi majstora Photoshopa.

Vrlo realno viđenje ponudio je Brazilac Kleber Silva, a prijedlog se temeljio na prepoznatljivom dizajnu Mustangovih svjetala, crossover formi i potpisu viđenom na Kugi i ostalima. Ruska stranica Kolesa.ru je odlučila predstaviti svoje viđenje i još jednom ošamariti mnogobrojne obožavatelja Fordove legende.

Render će vrlo vjerno prati prednjicu i stražnji kraj aktualnog modela, dok se linija krova Mustanga prikazuje u formi podignutog shooting brakea. Naravno, dodatni par vrata se podrazumijeva, kao i dodatna zaštita u crnoj plastici.

Prema dostupnim informacijama, slabija izvedba crossovera će imati električni pogon s dosegom od 484 km, dok bi top verzija mogla imati doseg na razini Tesle, odnosno oko 600 km. U svakom slučaju, valja se strpjeti do studenog kada će Ford izaći s novim informacijama.

 

Pročitajte više