Volkswagen i Mahindra će dijeliti tehnologije na električnim modelima

Foto: Mahindra

PRVI model nastao na osnovama ove suradnje bit će predstavljen do kraja godine.

Potpisivanjem novog ugovora o suradnji Volkswagen postaje glavni opskrbljivač komponentama za električne automobile koje će proizvoditi indijski gigant. U pitanju je MEB arhitektura, kao i same baterije.

Prvi model koji ćemo vidjeti na cestama bit će zasnovan na nekom od već viđenih električnih koncepata. Dogodit će se to do kraja ove godine, dok bi sama prodaja i isporuke trebali krenuti početkom iduće godine.

Podsjetimo, suradnja dviju kompanija je najavljena 2022. godine, a sada je konkretizirana ugovorom o snabdijevanju. Time će se Volkswagenove komponente naći u Mahindrinim električnim novitetima na INGLO arhitekturi. Očekuje se kako će Volkswagen kroz nekoliko godina isporučiti baterije ukupnog kapaciteta preko 50 GWh.

Mahindra je već najavila nove električne modele. XUV.e8 SUV ima premijeru u prosincu, a onda će uslijediti XUV.e9 coupe-SUV najavljen za travanj iduće godine. Konačno, od listopada iduće godine krenut će dolaziti i futuristički modeli iz BE serije.

Suradnja se zasad bazira isključivo na razvoju indijskog tržišta, ali se pritom ne isključuju ni druge mogućnosti proširenja suradnje.

Pročitajte više