Volkswagen vraća u proizvodnju stari model?

Foto: Volkswagen

VOLKSWAGEN navodno planira nakon dvije godine pauze u proizvodnju vratiti model.

Razlog je jasan, a to je porast potražnje za jeftinim električnim automobilima. Kako se razvoj malenog ID.2 otegao i nećemo ga vidjeti prije 2025. godine, jedino rješenje je vratiti električnog mališana u proizvodnju. Naravno, govorimo o blizancima Volkswagen e-Up! I Škoda Citigo iV koji su se prestali proizvoditi samo godinu dana nakon što su redizajnom dobili veće baterije. 

Njemački Automobilwoche pritom doznaje kako Volkswagen nije očekivao ovako veliku potražnju za modelom, a kako ga je prodavao uz dodatno sniženu cijenu, na njemu baš i nije zaradio. Dodatno, lista čekanja se produžila na čak 16 mjeseci, pa je bilo upitno hoće li kupci moći iskoristiti državne bonuse. 

Sada je priča kudikamo drukčija. Prve narudžbe se navodno već zaprimaju, a e-Up! će se prodavati po cijeni od 26.500 eura, odnosno 17.000 eura s uključenim poticajima. 
Radi se o blagom povećanju cijene, ali i dalje o vrlo konkurentnom iznosu koji mnogi mogu izdvojiti za gradski električni automobil. A govorimo o segmentu gdje je ponuda i više no oskudna. U ponudi su tek Renault Twingo i Fiat 500. 

Podsjetimo, Volkswagen je 2013. godine lansirao e-Up, a posljednjim redizajnom iz 2019. godine mu je ugrađena veća baterija, čime je doseg porastao sa 160 na 260 km.

Pročitajte više