Vozač BMW-a pratio navigaciju pa zaglavio na planinskoj stazi

U IZVLAČENJU je sudjelovala vatrogasna postrojba.

Do nesvakidašnjeg događaja u austrijskim Alpama došlo je nakon što je 77-godišnji vozač BMW-a pogrešno skrenuo i završio na planinskoj stazi. 

Kako izvještavaju lokalni mediji, do nezgode je došlo na planinarskoj stazi nedaleko od jezera Wolfgang u regiji Salzkammergut u saveznoj državi Salzburg. Kao što pokazuju fotografije vatrogasne postrojbe iz Sankt Gligena, vozač ima jako dobar ukus kad su automobili u pitanju, ali mu snalaženje u prostoru nije najjača strana. 

On je vozeći gotovo 500 KS snažan karavan Alpina B3 slijepo pratio navigaciju pa je na putu do odredišta zaglavio na planinarskoj stazi.

Iako su mu planinari signalizirali da se zaustavi, vozač nije odustajao te je nastavio slušati upute navigacijskog sustava sve dok se nije zaglavio između stijene i ograde. Od pada u ponor zaštitila ga je upravo ograda, ali je pritom oštetio automobil.

Na mjesto incidenta ubrzo je stigla i policija. Alkotestirali su vozača i utvrdili da nije konzumirao alkohol. Svejedno je dobio kaznu za nepoštovanje prometnih znakova. 

Čim je auto oslobođen, vraćen je vozaču te je on mogao nesmetano nastaviti put. 

Podsjetimo, sličan događaj dogodio se 2021. godine kad je vozač Ferrari Rome slijepo pratio upute s navigacije i na koncu zaglavio u uskoj ulici jednog talijanskog grada.  

>> VIDEO Ferrarijem zaglavio u uskoj ulici

Pročitajte više