Zvijezda Salona, sportski Peugeot 508, ide u proizvodnju!

IZ SAMOG vrha Peugeota stigla je potvrda kako će najatraktivniji Peugeot u posljednjih desetak godina ići u proizvodnju, i to vrlo skoro.

Da, govorimo o Peugeotu 508 u Sport Engineered izdanju. Doduše, radi se o konceptu koji je jedan britanski novinar proglasio pravom zvijezdom Međunarodnog salona automobila u Ženevi. Po mnogima opravdano, a replicirao mu je tvitom sam direktor Peugeota, Jean-Philippe Imparato, potvrdivši da će se koncept naći u proizvodnji.

 

A sudeći po reakcijama javnosti, pozitivnom ozračju i činjenici da je koncept u visokom stupnju finalne izrade, početak proizvodnje možemo očekivati i prije nego što se nadaju. S obzirom na intenzitet elektrifikacije, vjerojatno govorimo o mjesecima.

Podsjetimo, koncept pokreće hibridni pogon koji čini PureTech 200 benzinac sa 110 KS snažnim elektromotorom sprijeda, te 200 KS snažan elektromotor koji pokreće stražnje kotače. Prevedeno, u Peugeotu garantiraju vrhunsku AWD dinamiku, sprint do 100 km/h s 4,3 sekunde i limitiranih 250 km/h. Što se, pak, ekološke domene tiče, male 11,8 kWh baterije daju 50 km električnog dosega.

Dizajnerski se automobil nije drastično odmaknuo od originala, ali nema spora da je još atraktivniji. Sportski odbojnici, crni kotači i luksuzan interijer detalji su koje je teško ne zamijetiti.

 

 

Pročitajte više