Amerikanci pišu da je horor sniman u Hrvatskoj najstrašniji film viđen na Sundanceu

Foto: Press

HOROR sniman u Hrvatskoj oduševio je kritičare festivala Sundance, a američki The Hollywood Reporter prozvao ga je "jednim od najzanimljivijih filmova ikad prikazanih na tom festivalu". Riječ je o filmu Infinity Pool redatelja Brandona Cronenberga, inače sina redatelja horora Davida Cronenberga.

Zvijezda filma je glumac Alexander Skarsgård. "Film je lud, jednostavno lud... Voljeli ga ili mrzili, rijetkost je doživjeti ovakvo nešto kao glumac", rekao je on na presici. 

 

Radnja filma prati pisca (Skarsgård) koji posjećuje otmjeno odmaralište sa svojom bogatom ženom kako bi pronašao inspiraciju za knjigu. Ondje upoznaje obožavateljicu (Mia Goth) i njenog muža. Zajedno kreću na dupli spoj na jednodnevni izlet, a onda se stvari zakompliciraju. Sve se odvija u izmišljenoj zemlji, no iz scena je jasno da je riječ o zemlji na Jadranskom moru koja je dio Istočne Europe. 

U filmu ta zemlja ima poseban zakon za strance u kojem vaš klon može zauzeti vaše mjesto za pogubljenje.

Nije za mlađe od 18

Film sadrži brojne 18+ scene. "Imali smo koordinatora za intimnost... jer Bog zna da je bilo mnogo intimnosti koje je trebalo koordinirati", našalio se jedan od glumaca na presici.

Infinity Pool sniman je u Hrvatskoj i Mađarskoj. HAVC je u listopadu 2021. godine obavijestio o snimanju filma u Šibeniku. "Manjinska hrvatska koprodukcija Bazen beskraja trenutno se snima u šibenskom resortu Amadria Park. Glavne uloge nose Alexander Skarsgård i Mia Goth, film nastaje kao kanadsko-mađarsko-hrvatska koprodukcija, a hrvatska koproducentica je Anita Juka", napisali su tad.

Otkad je prikazan na Sundanceu, o filmu se ne prestaje pričati. LA Times ga je nazvao "najviše uznemirujućim filmom prikazanim na festivalu", a ostali kritičari ga opisuju riječima poput "strašan", "jeziv", "neopisiv"... Film ima oznaku NC-17, što znači da nije za mlađe od 18.

Pročitajte više