Anna Nicole Smith odbila je ulogu koja joj je mogla spasiti karijeru

Screenshot: YouTube/Netflix

ANNA Nicole Smith bila je uspješna manekenka 90-ih, a kasnije i zvijezda reality televizije, koja je sanjala o glumačkoj karijeri. No život joj je bio prožet tragedijama koje su dovele do njezine prerane smrti. Netflixov ovogodišnji dokumentarac Anna Nicole Smith: You Don’t Know Me prikazao je životnu priču slavne manekenke te se dotaknuo i jedne odluke zbog koje je Smith žalila cijeli život.

 

Neuspješna glumačka karijera

Anna Nicole Smith, pravim imenom Vickie Lynn Hogan, odrasla je sanjajući o glumačkoj karijeri, a njen ujak George Beall otkrio je da je kao dijete voljela oponašati poznate glumce. 

Smith je svoju karijeru započela u striptiz-klubu, a ubrzo je postala model za Playboy i Guess. Kao zvijezda u usponu, Smith je svoj publicitet pokušala iskoristiti kako bi započela glumačku karijeru, što joj na kraju nije uspjelo. 

Prema Netflixovom dokumentarcu, 1994. godine ponuđena joj je uloga u komediji Maska, gdje je trebala glumiti uz Jima Carreyja. No menadžer joj je savjetovao da odbije ulogu zbog premale plaće, koja je iznosila 50.000 dolara, što je manekenka na kraju i učinila. Umjesto nje ulogu je dobila Cameron Diaz, koja se u svijetu glume probila upravo zbog uspjeha poznate komedije. 

Manekenkina prijateljica i cimerica Ashley Wells Lewis otkrila je da je Smith do kraja života žalila što je odbila ulogu u hit-komediji.

"Nikada nije prežalila tu odluku", prisjetila se Lewis. "Mislim da ju je taj film mogao poslati na pravi put. Definitivno nije naškodio karijeri Cameron Diaz."

Utjecaj reality televizije

Lewis je otkrila da se Smith zatim okrenula reality televiziji, koja ju je iskorištavala: "Nagrađivali su je kada bi bila nadrogirana i pijana te radila ludosti zbog kojih ju je bilo zanimljivo snimati." 

Smith je od 2002. do 2004. radila u reality emisiji The Anna Nicole Show, koja je jedno vrijeme bila najgledanija emisija na televizijskom kanalu E! Entertainment Television. Lewis je uvjerena da je ta emisija pridonijela propasti njezine karijere i da je imala loš utjecaj na njen privatni život, s čime se složio i ujak bivšeg Playboyevog modela.

"Rekao bih da ju je Hollywood stavio na brzu stazu. Droge i sve ostalo. Mislim da ju je to uništilo više od svega drugoga", rekao je njezin ujak. "Mislim da je maksimalno iskoristila sve što joj je pruženo, ali možda je to iskoristila i previše." 

Pročitajte više