Barbra Streisand otkrila kako je nagovorila Roberta Redforda da glumi u njenom filmu 

Screenshot: Youtube/Columbia Pictures

BARBRA Streisand, američka glumica, pjevačica i dobitnica nagrada Emmy, Grammy, Oscar i Tony, u studenom ove godine planira objaviti biografiju My Name is Barbra, koju je nedavno promovirala u časopisu Vanity Fair. 

Streisand je za Vanity Fair otkrila da je Robert Redford prvotno odbio ulogu u filmu Djevojka koju sam volio (The Way We Were), redatelja Sydneyja Pollacka, zbog čega se trebala potruditi kako bi ga nagovorila da glumi u njenom filmu.   

Romantična drama Djevojka koju sam volio je snimljena po istoimenom romanu Arthura Laurentsa, koji je također napisao scenarij za film. Laurentsov roman je bio inspiriran njegovim danima na Sveučilištu Cornell i u odboru Predstavničkog doma za antiameričke aktivnosti. 

Film prati dvoje studenata, Katie Morosky i Hubbella Gardinera, koji se upoznaju 1930-ih i zaljube iako vjeruju u različite ideologije i imaju različite karaktere. Njihova veza se s vremenom pretvori u brak, no problemi nastaju kada 1950-ih počnu progoni ljevičara u SAD-u. 

 

Redfordu se nije svidio prvi scenarij za film

Streisand je u filmu utjelovila Katie, a u ulozi Hubbella je vidjela Roberta Redforda. "U ulozi Hubbella sam vidjela samo jednog glumca… Roberta Redforda. On i Sidney su bili dobri prijatelji pa sam mislila da će sve sjesti na svoje mjesto", rekla je Streisand. "No, on je odbio ulogu." 

Prvotna verzija scenarija je stavila veći fokus na Katie Morosky, zbog čega je Hubbell pao u drugi plan i nije bio dovoljno zanimljiv lik. Redford se taj scenarij nije svidio i odbio je ulogu jer mu je Hubbel djelovao plitko i jednodimenzionalno, nije bio kao stvarna osoba. 

Streisand je pod svaku cijenu htjela vidjeti Redforda u svom filmu, pa je redatelju Sydneyju Pollacku rekla: "Daj mu sve što želi. Napiši više scena o njegovom liku, kako bi njegova priča djelovala snažnije. Neka sve bude ravnopravno." 

Pollack je tada unajmio dvojicu scenarista, Davida Rayfiela i Alvina Sargenta, čiji zadatak je bio proširiti Hubbelovu priču. Uz to, Redfordu je rečeno da sam može odabrati plaću. No, glumac je ponovno odbio ulogu. 

Streisand je rekla da su producenti htjeli odustati od Redforda i početi tražiti drugog glumca, ali Pollack ih je zamolio da mu daju još tjedan dana kako bi nagovorio svog prijatelja da se pojavi u filmu. 

"Rekla sam producentu Rayu Starku da mu odobri tih tjedan dana i počela sam se moliti", prisjetila se glumica. "Bila sam usred snimanja filma Up the Sandbox u Africi kada mi je Sue Mengers poslala telegram u kojem je pisalo: ‘Barbra Redford!’ Tada sam znala da je napokon pristao i bila sam oduševljena. Bilo ga je teško pridobiti, ali Bobove prvotne nedoumice su imale velik utjecaj na scenarij, što je rezultiralo boljim i zanimljivijim likom."

Pročitajte više