Broj 1 na Netflixu u Hrvatskoj je španjolski triler koji podsjeća na Shutter Island

Foto: Netflix

NA TOP 1 po gledanosti na hrvatskom Netflixu ovog tjedna stoji novi španjolski triler Krive crte Božje, koji nevjerojatno podsjeća na Shutter Island. Film je nastao prema istoimenom romanu koji je 1979. objavio monarhistički konzervativni pisac Torcuato Luca De Tena.

UPOZORENJE! Tekst može sadržavati spoilere.

 

On je napisao knjigu nakon što je 18 dana glumio pacijenta kako bi proveo vrijeme u jednoj galicijskoj umobolnici. Njegovo je istraživanje redatelj Oriel Paul ekranizirao u napeti triler pun vratolomnih peripetija, koji je već nominiran za šest Goya (španjolskih Oscara).

Detektivka ili pacijentica koja je umislila da je detektivka?

Film govori o buržujskoj supruzi Alice (Barbara Lennie), koja je više puta pokušala otrovati svog muža pa je smještena u umobolnicu kao pacijentica. Liječnici smatraju da je ona patološki paranoik koji živi u deluziji.

Međutim, triler otkriva da je Alice zapravo privatna detektivka i da je unajmljena da istraži nejasnu smrt jednog pacijenta iz umobolnice po narudžbi njegove obitelji. U jednom trenutku više nije sigurno koja je od te dvije priče istinita. Paralelne verzije priče nasumično se izmjenjuju sve dok u bolnici ne bukne požar i osvane još jedan leš.

Pročitajte više