Četverostruki oskarovac Oliver Stone iskritizirao je Ryana Goslinga zbog uloge Kena

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Warner Bros.

Četverostruki oskarovac Oliver Stone, redatelj i scenarist poznatog ratnog filma Vod smrti (Platoon), oštro je kritizirao moderne holivudske filmove, kao što su Barbie, John Wick i Brzi i žestoki, prenosi Deadline.

Slavni redatelj rekao je da Ryan Gosling nije trebao prihvatiti ulogu Kena u prošlogodišnjoj hit-komediji Barbie, koju je režirala Greta Gerwig.

"Ryan Gosling gubi svoje vrijeme ako radi te stvari za novac", izjavio je Stone. "Trebao bi snimati ozbiljnije filmove. Ne bi trebao biti dio infantilizacije Hollywooda. Sada je sve fantastika, fantastika, fantastika, a to uključuje i ratne filmove: fantastika, fantastika."

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

Stone se osvrnuo i na franšizu Brzi i žestoki (Fast and Furious), u kojoj je uživao sve dok ga nije počela podsjećati na Marvelove filmove. Isto tako, poznatog redatelja razočarao je i akcijski serijal John Wick, redatelja Chada Stahelskog.

"U avionu sam gledao Johna Wicka, što je trajalo nešto više od tri sata. Zaspao sam oko 778 puta tijekom filma", rekao je Stone. "Svaki put kada bih se probudio, morao sam ga gledati kako ubija još ljudi. Kao da se svijet degradirao u nelogičnost."

Oliver Stone najpoznatiji je po svojim ratnim i biografskim filmovima. Prvi Oscar dobio je 1979. godine za film Ponoćni ekspres (Midnight Express), na kojem je radio kao scenarist.

Film po kojem ga najbolje znamo jest Vod smrti, za koji je dobio Oscara za najbolji film i najboljeg redatelja. Par godina nakon Voda smrti, Stone je dobio još jednog Oscara za najboljeg redatelja, za svoj rad na filmu Rođen 4. srpnja.

Pročitajte više