Christian Bale je požalio što je radio na jednoj od najpopularnijih franšiza

Foto: EPA

CHRISTIAN Bale ne žali za puno toga u svojoj karijeri - proslavio se već s 13 godina kada se pojavio u Spielbergovom Carstvu sunca, a od tad je glumio u raznim hitovima, od Američkog psiha do Čovjeka iz sjene, i već je osvojio jednog Oscara i dva Zlatna globusa. No, kao i svaki glumac, Bale je u svojoj karijeri imao neke neuspjehe, a jedan koji bi htio izbrisati iz svoje opsežne filmografije je film Terminator: Spasenje iz 2009. godine.  

Terminator: Spasenje je četvrti nastavak milijardu dolara vrijedne franšize, koji je trebao započeti novu trilogiju o Terminatoru. U središtu filma je bio rat između umjetne inteligencije zvane Skynet i ostataka čovječanstva koji pokušava preživjeti u postapokaliptičnom svijetu. 

Bale je u filmu utjelovio Johna Connora, sina Sare Connor koju je u prijašnjim nastavcima igrala Linda Hamilton. Uz Balea, u filmu su glumili Sam Worthington, Anton Yelchin, Bryce Dallas Howard i Helena Bonham Carter. Spasenje je jedini nastavak u kojem nije glumila sama zvijezda franšize, Arnold Schwarzenegger. Prema Far Out Magazineu, Schwarzenegger je više puta rekao da ga je film razočarao. 

Problemi tijekom produkcije

Bale je tijekom podcasta Happy Sad Confused otkrio da u početku nije htio raditi na filmu, ali se onda ipak predomislio jer je vjerovao da će uspjeti oživjeti franšizu. "Rekao sam 'ne' tri puta", izjavio je Bale kada su ga pitali o ulozi u Terminatoru. "Rekao sam: 'Ne, ovdje nema nikakve priče.' Prvi film sam pogledao dok sam živio u Engleskoj i svidio mi se. Drugi sam išao gledati dok se prikazivao u kinima." 

"Dogodio se niz nesretnih okolnosti koje su bile povezane sa štrajkom scenarista i sa scenaristom Jonahom Nolanom, koji je počeo pisati prekrasan scenarij, ali je onda morao odustati zbog nekog ranijeg projekta", objasnio je glumac. "I to mi je veliki trn u oku jer sam se nadao da ćemo oživjeti franšizu. Nažalost, tijekom produkcije se vidjelo da se to neće dogoditi. To je prava šteta."

Bale je par godina kasnije, tijekom intervjua za MTV, rekao kako je filmska ekipa imala velike probleme tijekom produkcije i da im ništa nije polazilo za rukom, ali nije htio odustati, što je na kraju požalio.  

"Mudrost je znati kada trebate otići", izjavio je oskarovac. 

Pročitajte više