Clint Eastwood je zabranio Coca-Colu u svojim filmovima iz iznenađujućeg razloga

Foto: EPA

CLINT Eastwood, ime koje se veže za niz klasičnih filmova i uspješnu karijeru koja traje desetljećima, poznat je po legendarnim ulogama u vesternima, ali i po brojnim redateljskim postignućima. Neke od nagrada koje je osvojio su četiri Zlatna Globusa, tri nagrade César, nagrada AFI za životno djelo te čak četiri Oscara.

S obzirom na tako sjajnu karijeru, nije ni čudo što su se i članovi Eastwoodove obitelji bacili u svijet zabave. Njegov sin Kyle Eastwood započeo je svoju glumačku karijeru 1980-ih ulogom u očevom filmu Bronco Billy. No nije se svaka audicija pretvorila u uspješnu ulogu mladog Eastwooda. Nakon njegove audicije za glavnu ulogu Daniela LaRussa u filmu Karate Kid, mladi glumac nije oduševio produkcijski tim, a ulogu je dobio tada nepoznati glumac Ralph Macchio.

Screenshot: YouTube/Columbia Pictures

Columbia Pictures, tvrtka koja je distribuirala film, u to vrijeme je bila u vlasništvu tvrtke The Coca-Cola Company. Odbijanjem Kylea Eastwooda tvrtka se zamjerila starijem Eastwoodu, koji je svoje filmske setove proglasio zonama bez Coca-Cole, piše CBR. 

Osim Eastwooda, uloga LaRussa je privukla brojne potencijalne glumce. Ralph Macchio, koji je na kraju dobio ulogu i kasnije ju je ponovo utjelovio u Netflixovoj seriji Cobra Kai, prisjetio se glumaca koji su se natjecali za ulogu. Među njima su se našli Robert Downey Jr. i Charlie Sheen. Macchio je rekao da je vidio Sheena na audicijama, ali da nije izgledao kao talijanski dečko iz New Jerseyja, što je uloga zahtijevala.

Pročitajte više