Danny Trejo kaže da mu je ovo najdraža uloga u cijeloj karijeri

Foto: EPA

MALO se koji holivudski glumac svojom karijerom istaknuo poput Dannyja Treja. Trejov put do zvijezda je bio pun prepreka - s 10 godina je prvi put uhićen zbog prodaje droga, a većinu svoje mladosti je proveo u raznim zatvorima. Glumačku karijeru je započeo u 1980-ima, kao statist na filmskim setovima, a otad je igrao stotine uloga, među kojima su najznačajnije one u filmovima Machete, Vrućina (Heat) i Od sumraka do zore (From Dusk till Dawn) i franšizi Spy Kids. 

Premda je glumio u brojnim holivudskim produkcijama, Trejo je u podcastu Now or Never otkrio koja mu je uloga u dugogodišnjoj karijeri najdraža. 

"Znate li što mi se jako svidjelo? Vrućina", rekao je Trejo. "Volim sve svoje filmove, ali Vrućina mi je najdraža jer sam dobio priliku glumiti s velikim facama. De Nirom, Pacinom, Valom Kilmerom. Bilo je odlično."

Trejo je u Vrućini glumio jednog od članova ekipe pljačkaša koju je predvodio Neil McCauley (Robert De Niro). Iako njegova uloga nije bila velika, bila je značajna jer je pokrenuo neke od najvažnijih događaja u filmu.   

S obzirom na to da se Vrućina danas smatra kultnim klasikom, koji je inspirirao neke od najboljih filmova posljednjih nekoliko desetljeća, poput Nolanove trilogije Vitez tame, nije čudno da ju je Trejo naveo kao najdraži film na kojem je radio. 

"Mislim da je Vrućina imala odličan utjecaj na moju karijeru. Taj film je pokazao producentima da nisam gubitak novca i da mogu stajati rame uz rame s velikim facama", objasnio je Trejo. "I ono što svi naučili o meni je da radim marljivo." 

Pročitajte više